One weekend to remember

Dansul este limbajul ascuns al sufletului.

Am dansat mai mulţi ani… în timpul liceului, la facultate…. Au trecut mulţi ani de atunci. Mai dansez şi acum de câte ori am ocazia. Dansul e ca un microb care îţi pătrunde în sânge şi nu are vindecare… dar nu e nociv, dincontră… Dansul vindecă, în primul rând, sufletul… dar şi trupul. Cei care nu iubesc dansul nu au cum să înţeleagă ce spun. Ceilalţi însă…

Când dansezi, te retragi într-o lume a ta, unde paşii te poartă pe sunetele muzicii. Dansul este limbajul ascuns al sufletului. Este modul tău de a te exprima prin mişcări… Nu trebuie să fi un profesionist… E suficient să încerci, să faci mişcările pe care le simţi. Dar dacă ai ocazia să înveţi de la profesionişti, nu ezita.

Deşi a trecut multă vreme de cînd am fost într-o sală de dans (nu mă refer la petreceri) şi am învăţat mai multe stiluri de dans, am rămas cu un regret: dansurile latino. La vremea respectivă, la Craiova nu exista o şcoală de dansuri latino. Ce-mi doream să învăţ samba, rumba, salsa, merengue, paso doble şi cha-cha-cha! Noi învăţam de la dans modern, la contemporan până la dansurile clasice. După Revoluţie, mai ales, urmăream ore în şir la televizor competiţiile internaţionale de dans sportiv şi sufeream că nu am unde să învăţ să dansez aşa… Apoi a fost prea târziu… pentru competiţii, nu pentru dans. Pentru acesta nu e niciodată prea târziu. Aşa că voi profita de evenimentul care se anunţă pentru acest sfârşit de săptămână, la Craiova.

Festivalul internaţional «One Week-end to Remember» ediţia a 2-a va avea loc în Bănie în perioada 4-6 mai 2018 şi este unul din cele mai mari evenimente latino din România şi cel mai mare din Oltenia. Festivalul va reuni în acelaşi loc campioni internaţionali şi naţionali, dansatori profesionişti şi amatori de kizomba, bachata, salsa, semba, rueda de casino și afro-house. Unele sunt stiluri mai noi de dansuri latino… mai noi în competiţii, nu ca tradiţie.

Kwenda Lima

Printre cei mai importanţi artişti internaţonali prezenţi la eveniment se numără Kwenda Lima  din Portugalia. Va fi pentru prima dată în Craiova şi pentru a patra oară în România. Este în momentul de faţă cel mai căutat instructor de Kizomba din lume, datorită stilului său inconfundabil, al muzicalităţii excepţionale şi al cursurilor sale de Kaizen Dance (r). Va veni însoţit de o trupă de trei instrumentişti şi, împreună, vor aduce muzica şi dansul tradiţional din Capul Verde, ţara unde s-a născut Kwenda Lima.

Vor mai fi prezenţi la Craiova: Miguel E Susana (Portugalia), Ana Zidaru & Ionut Zmfirescu (România), Fadi K & Julia (Anglia), Ruddy & Audrey (Franţa), Domenico Cinisi & Iren Zavarin (Italia).

Pentru prima dată în România, în cadrul festivalului, se va organiza şi o Cupă Internaţională de Kizomba – „INTERNATIONAL KIZZ CUP CRAIOVA 2018”.

Unii dintre cei mai renumiţi DJ, MC de profil şi fotografi profesionişti din ţară şi din afara României, care au răspuns pozitiv invitaţiei organizatorilor, vor condimenta atmosfera întregului eveniment. Cele peste 45 de ore de cursuri şi petrecerile specifice vor avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova. Show-urile performerilor vor avea loc în centrul Craiovei în aer liber. Aşadar, nu rataţi şansa de a dansa alături de aceşti mari dansatori şi de a încerca, măcar pentru câteva clipe, să vă lăsaţi purtaţi pe ritmul muzicii.

 

Leave a Comment