Împachetarea cadourilor

Vi s-a întâmplat, probabil, de multe ori să cumpărați un cadou pentru cineva și să aveți dificultăți la împachetare. Și oricât de frumos și prețios ar fi cadoul, dacă prezentarea nu este pe măsură, din cauza aspectului, acesta își pierde din „valoare”.

În România sunt destul de puține magazine care se ocupă și de ambalarea cadourilor. De obicei, când cumperi ceva, ți se pune într-o pungă de plastic… Dar în Craiova, există o rețea de magazine unde cadourile sunt ambalate în funcție de dorința clientului. Este vorba despre Charisma. Dacă nu aveți nicio idee, consultanții de vânzări sunt gata să vă sugereze un anumit tip de ambalaj, în funcție de persoana căreia vreți să dăruiți obiectul cumpărat. Ei sunt fideli sloganului companiei „Arta de a fi unic„.

Doamna Tina Ruptureanu, directorul Charisma, ne-a invitat zilele trecute la o prezentare de împachetare a cadourilor. Eu i-aș spune mai degrabă un workshop și veți înțelege mai târziu de ce.

Câteva blogărite ne-am întâlnit la magazinul Charisma din Craiova, str. Rovinari nr. 19 unde, pentru început, am asistat la câteva metode de împachetat cadouri.

Denisa ne-a învățat cum se ambalează cutiile de diferite mărimi și forme. Alegerea ambalajului, a modului de împachetare depinde foarte mult de persoana căreia dorim să-i facem cadoul. Este importantă hârtia: textura, culoarea și desenul, dar și accesoriile care se pot adăuga pentru a personaliza fiecare cadou în parte.

Primul exemplu a fost o cutie pe care a ambalat-o într-o hârtie mată, elegantă, la care a adăugat ca accesorii o panglică în ton și o floare din hârtie.

Al doilea exemplu a fost împachetarea unei cutii pătrate, la care a folosit, de asemenea, o hârtie elegantă, o panglică și un mic evantai confecționat din aceeași hârtie cu ambalajul.

A urmat un album foto la care accesoriul a fost un fel de evantai confecționat din panglică de mătase.

Recunosc că întotdeauna am întâmpinat dificultăți când s-a pus problema de a împacheta un obiect cu formă neregulată. Elena ne-a arătat cum se procedează în astfel de cazuri.

Ea a confecționat un fel de pungă de hârtie, închisă la capăt cu un evantai. Poate pare simplu la prima vedere, dar credeți-mă că nu este deloc așa.

Vă spuneam la început că n-a fost o simplă prezentare pentru că doamna Ruptureanu ne-a făcut plăcuta surpriză de a ne dărui mici cadouri și nu oricum, ci ne-a lăsat chiar pe noi să ne alegem. Mai mult chiar, a trebuit să ne ambalăm singuri cadourile, să arătăm astfel că am învățat ceva…

Decizia a fost dificilă, pentru că toate erau drăguțe, dar, în cele din urmă, am ales un coșuleț cu arome, din cea mai nouă colecție de Aromaterapie pe care o produce și comercializează Charisma. Și astfel, am fost cea care am avut sarcina cea mai dificilă. Rezultatul a fost unul mulțumitor.

În final pot spune că a fost o experiență frumoasă și utilă pe care sper s-o repetăm cât de curând.

PS:  Articolul a fost scris luni, 25 iunie 2016 și a fost preluat de pe vechiul blog

Leave a Comment