Aurul și argintul antic al României

RECOMANDARE!

De când mă știu mi-a plăcut și am încercat să promovez Craiova și Oltenia. Nu-i înțeleg pe cei care spun că în acest colț de țarăa nu ai ce să vezi… nu ai ce vizita și că nu se poate face turism. Greșit! Avem atât de multe locuri frumoase și interesante, fie că este vorba despre natură, despre istorie, religie, gastronomie sau vin.

Important este să arătam celorlalți ceea ce avem. Toți străinii care ne vizitează meleagurile sunt impresionați. Așa că, nu ezitați să îi duceți la plimbare prin diverse locuri. 

Dacă în perioda următoare veți avea musafiri, trebuie neaparăt să-i duceți la Muzeul Olteniei, la Secția de istorie. Pe 19 noiembrie se deschide cea mai mare și mai valoroasă expoziție din țară: „Aurul si argintul antic al României„.

Expoziția cuprinde cele mai valoroase tezaure din țară. Sunt peste o mie de piese adunate de la 32 de muzee. Timp de două luni și jumătate, la Muzeul Olteniei vor putea fi admirate brățările regale dacice din aur de la Sarmisegetuza Regia, Tezaurul de la Pietroasele (județul Buzău), binecunoscut sub numele de „Closca cu puii de aur”, piese din ansamblurile princiare getice de la Agighiol (Tulcea), Peretu (Teleorman), din vestite complexe ale evului mediu timpuriu, de lângă Cluj, tezaurul de la Cluj-Someșeni, tezaurele dacice din argint de la Sarmasag (Salaj) și Cojocna (Cluj) sau splendidul inventar funerar al unei prințese gepide descoperit în anul 2007 la Florești (Cluj) etc.

 Alte detalii vă voi da dupa deschidere.

Oricum, nu ratați această expoziție!

PS: Articolul a fost preluat de pe vechiul blog unde a fost publicat pe 17 noiembrie 2015.

Leave a Comment