Oameni care cinstesc locul

În ultima vreme am avut norocul să cunosc oameni frumoși, curajoși, ambițioși, oameni care vor să ducă mai departe moștenirea părinților și, astfel, să le cinstească memoria. Și mai mult chiar, să facă cinste locului unde trăiesc.

Un astfel de om este Alina State, administratorul celui mai mare producător de carne de pui din județul Hunedoara. Despre AVIS3000 vă voi povesti altădată, pentru că de data aceasta vreau să vă vorbesc despre omul care stă în spatele acestei afaceri de succes.

Unii dintre voi știu ce înseamnă să administrezi o firmă, alții doar își imaginează poate.  E cu atât mai greu cu cât ești femeie, ai familie, copii… Și, totuși, Alina State reușește să facă acest lucru cu foarte mult succes. AVIS3000 este doar o parte a muncii ei, pentru că este implicată în foarte multe proiecte… susține și organizează diverse evenimente, sprijină proiecte culturale, pentru copiii… Pentru cei din urmă și nu numai a creat un loc special în Deva: Cafeneaua dependentă de cultură ”Jos pălăria”. 

Este locul pe care îl consideră ca a doua casă… biroul ei, biblioteca ei, sufrageria ei… locul unde își primește oaspeții.  acolo ne-a invitat și pe noi… să bem o cafea, un suc, o înghețată… să spunem și să ascultăm povești…

Cafeneaua Jos pălăria este locul unde poți să citești o carte din biblioteca de acolo, poți să-ți duci copiii să se joace în timp ce stai cu prietenii la un pahar ”de vorbă”. Este un spațiu prietenos în care ești întâmpinat cu un zâmbet și o cafea bună alături de care poți să savurezi diverse bunătăți naturale și tradiționale. Pe mine m-au cucerit cu o felie de chec cu mac și lămâie.

La cafeneaua dependentă de cultură este multă pasiune și bun gust.

Cu prilejul proiectului #prinHD2019, Alina State ne-a mai oferit o surpriză: l-a invitat pe Alin Bonta să-și lanseze cea mai nouă carte a sa, Cu bicicleta prin Hunedoara. Este una dintre cărțile din seria ”cu bicicleta prin…” Tenerife, Corsica, Pirinei, a căror tipărire o susține Alina. Surpiza a fost și mai mare să văd că editura unde au apărut cărțile se numește Karina. 

Cu bicicleta prin Hunedoara este mai mult decât o carte, este un album cu fotografii și informații. este, în același timp,  o modalitate excelentă de promovare a județului Hunedoara.

Am stat mult de povești, am făcut planuri pentru proiecte viitoare, proiecte frumoase și ambițioase. Călin Bobora, organizatorul evenimentului #prinHD2019, ne povestise despre ce om extraordinar este Alina State. Am îndrăgit-o din prima clipă după ce am cunoscut-o. Este o tânără, micuță de statură, dar care degajă atâta forță și pasiune, încât devine molipsitoare.  Sunt convinsă că pe viitor drumurile noastre se vor mai intersecta.

#PrinHD2019 a fost un eveniment organizat de Călin Bobora, evenimentul fiind sponsorizat de AVIS3000. Ne-au fost alături magazinele PRO HD & AB, Cafeneaua Jos Pălăria si Restaurantul Bulevard by Raul.

Leave a Comment