Masajul hawaian Lomi Lomi Kahuna
Darmasaj
Există un loc în Craiova, unde de câte ori mă duc, simt că mă rup de lume, de tot ceea ce mă înconjoară… un loc unde las deoparte toate grijile şi problemele şi mă relaxez total. Este un salon unde masajul este ridicat la nivel de artă. Andreea nu este o simplă maseuză (aşa cum obişnuiesc unii să spună câteodată)… este şi psiholog, şi un profesionist desăvârşit. Masajul ei este ca un dar. Imediat ce pătrunzi în lumea ei, te şi simţi într-o altă lume. O lumină caldă te înconjoară, iar muzica de relaxare te face să te rupi de lumea de afară. Toate problemele, încărcăturile cu care vii, rămân la uşă. Prima reacţie este să vorbeşti în şoaptă. Andreea te simte imediat dacă e ceva în neregulă şi de parcă ar ştii de dinainte de ce anume ai nevoie, are deja pregătită combinaţia de uleiuri-esenţe de care ai nevoie exact în acel moment.
Lomi Lomi
Darmasaj este locul unde am aflat că există atâtea tipuri de masaj, iar despre unele nici nu auzisem încă. Treptat, treptat, am experimentat câteva dintre ele. Acum vreau să vă vorbesc despre masajul hawaian Lomi Lomi Kahuna.
Lomi-Lomi a fost introdus de curand în cele mai sofisticate centre SPA din Europa şi din ţara noastră. Darmasaj este singurul loc din Craiova unde puteţi experiementa acest tip de masaj de care aveti nevoie pentru a vă reîncărca bateriile şi de a vă răsfăţa simţurile cu senzaţii exotice…
Practicat din timpuri străvechi de vindecatorii tradiţionali din Hawaii, masajul Lomi-Lomi este foarte apreciat de cei care îl încearcă. După o singură şedinţă de masaj hawaiian m-am simţit extrem de relaxată, eliberată de tensiune şi oboseală. Se mai numește și ”Terapia Mâinilor Iubitoare” și are un istoric de peste 35.000 de ani.
Lomi lomi este cuvântul folosit în prezent şi care înseamnă „masaj hawaian” sau „masaj terapeutic”. În limba hawaiană, cuvântul folosit în mod tradițional, numit lomi, înseamnă „a frământa, a freca sau a alina, a lucra și a ieși, precum lăbuţele unei pisici mulțumite”. De asemenea, poate însemna „a lua și a întoarce, a schimba”, ca în „schimbarea sacră din interiorul tău, care este inspirată de vindecătorul kahuna…” Se repetă cuvântul „lomi” pentru accentuare.
O şedinta de masaj Lomi-Lomi presupune o călătorie senzorială in insulele Hawaii. Aceasta datorită uleiurilor esenţiale folosite pentru acest masaj: vanilie, ylang-ylang, orhidee, monoi, portocală, mandarin, nucă de cocos, nucă de macadamia.
Călătorie către interiorul tău
Călătoria mea nu a fost în Hawaii… a fost către alte tărâmuri… În timpul masajului am fost fie purtată de valurile mării, fie am simţit în păr adierea vântului sau am admirat cerul din vârful muntelui pentru ca apoi să mă întorc la valuri, la legănarea bărcii ce înainta încet-încet pe canalele Deltei.
Masajul Lomi-Lomi este unic prin mişcările şi manevrele executate de terapeut. Tehnica Lomi-Lomi presupune folosirea antebraţelor, coatelor şi mâinilor, iar mişcările se fac prin gesturi lungi şi continue, fără întreruperi sau mişcări sacadate. Senzaţia provocată de aceste mişcări este asemănătoare unor valuri care învăluie tot corpul. Aşa se explică trăirile mele.Masajul Lomi-Lomi este însă mai mult decât atât. Este şi o terapie spirituală, care trebuie practicată de un terapeut specializat în acest sens. Nu este suficient ca terapeutul să execute mişcările respective, ci el trebuie să fie pregătit din punct de vedere spiritual, să fie calm şi să aibă o atitudine pozitivă.
Înainte de a începe masajul, am stat câteva minute de vorbă cu Andreea, pentru a-mi explica ce înseamnă Lomi lomi.
Tehnica
În timpul masajului, terapeutul prin mişcările executate transmite un flux de energie pozitivă. De altfel, această tehnică are ca principal obiectiv eliberarea blocajelor energetice. Masajul Lomi-Lomi este efectuat în aşa fel încât să inducă o stare de relaxare profundă prin concentrarea atenţiei asupra senzaţiilor fizice, în timp ce gândurile, stresul, oboseala sunt uitate.
Există patru niveluri de percepție ce se pot accesa în timpul acestui tip de masaj, efectele resimțindu-se în mod unic și diferit, de la persoană la persoană. Aceste sunt reprezentate de:
- lumea fizică: corpul nostru;
- lumea gândurilor și ideilor: mintea;
- țărmul mitului: sufletul;
- lumea spiritului: energia.
Mişcările se concentrează pe straturile musculare profunde, de-a lungul fibrelor musculare şi tendoanelor, dar şi perpendicular pe acestea. Mişcările efectuate în ritm lent, dar profund alungă tensiunea musculară. De aceea, masajul Lomi-Lomi este recomandat tuturor persoanelor care doresc să-şi menţină starea de sănătate, dar şi celor care suferă de contracturi ale musculaturii, de oboseală cronică, tulburări depresive.
Vă recomand cu cea mai mare convingere să încercaţi măcar o dată masajul Lomi lomi. Şi pentru că Andreea are în portofoliu multe alte tipuri de masaj, următorul pe care îl voi încerca este cel cu boluri tibetane.